juni 19, 2019 paulien Geen categorie

Zie, Ik ben met je!

Zie, Ik ben met je!

Deze woorden hebben we mogen ervaren in het Pinksterweekend toen de weersverwachtingen code oranje aangaven. Ondanks het afgelasten van een deel van het zaterdagmiddagprogramma bezochten 4.000 gasten (700 meer dan vorig jaar!) Pinksterfeest 316. De gasten werden bemoedigd in hun geloof en waren vol lof over de opzet, het programma en de sfeer. God zij dank!

Het weer

Vrijdagmiddag stond in het teken van de weersverwachtingen: code oranje! Na raadpleging van de Veiligheidsregio kwam de projectleiding bijeen om een slechtweer scenario te maken. Wonder boven wonder splitste het buienfront zich waardoor de onweersbuien om Wijnjewoude heen trokken.

Ook als organisatie, samen met de vrijwilligers, hebben we weer mogen ervaren dat als God de leiding heeft, er zulke bijzondere dingen gebeuren. Als mens kun je niet bedenken wat God bedenkt. Het leek alsof het weer roet in het eten zou gooien. Op vrijdagavond was er code oranje, de dreiging van het onweer. In het gebed eerder die dag werden een aantal mensen bepaald door de splijten van de Rode Zee…. Later die avond ervoeren we dat het ook precies was wat er gebeurde…de zware onweersbui ging aan twee kanten langs ons heen’

Zaterdagochtend vroeg werden de weerkaarten wederom bestudeerd en kon het ochtendprogramma doorgaan. Helaas trok de storm daarna nog meer aan zodat het middagprogramma en de helft van het avondprogramma afgelast moest worden. Gelukkig bood de PKN-kerk in Wijnjewoude ons een gastvrij onderkomen voor het middagprogramma van de kinderen van de camping en degenen die inmiddels al aangekomen waren. Ook ’s avonds kon Joke Buis daar haar concert ten gehore brengen aan een afgeladen kerk met dankbaar publiek. Zondag en maandag was het stralend zomerweer en konden we op het terrein de hele dag door veel enthousiaste gasten verwelkomen.

Wat God doet…

De PKN-kerk Wijnjewoude, waar precies 40 jaar geleden het Pinksterfeest is gestart, heeft ons zo gastvrij ontvangen! De vrijdags hadden we gebeden tegen het onweer, maar op zaterdag hadden we de indruk dat we niet tegen de storm moesten bidden… Blijkbaar wilde God hier iets anders mee doen… Op een gegeven moment moesten we een oplossing bedenken om toch een gedeelte van het avondprogramma door te laten gaan. Wat zou het mooi zijn als Joke Buis in de kerk in Wijnjewoude terecht zou kunnen…

Wij weten van de geschiedenis en de verbinding van PKN Wijnjewoude met dit Pinksterfeest. We begrijpen ook dat het de gemeenteleden soms pijn doet om te ervaren dat het nu niet meer is wat het was, vernieuwing is ook loslaten. Met dat wetende, moesten we toch maar vragen of we gebruik mogen maken van de kerk. Wat bleek… vanaf vrijdag stonden ze al voor ons klaar! Dit beroert ons enorm… wat zijn wij hen dankbaar! We zingen en bidden dit lied voor deze gemeente:


Wat God doet, dat is welgedaan, Zijn trouw blijft mij ten hoede. Zijn liefde doet geen kwaad ontstaan, ‘t werkt alles mee ten goede. (Gezang 432: 5a)

Het programma

Pinksterfeest 316 startte op vrijdagavond met de Noordermannen. Noordermannen heeft weer een zegenrijk seizoen afgesloten wat mocht plaatsvinden op Pinksterfeest 316. De avond begon gezamenlijk met de vrouwen, jongeren en tieners die daarna een eigen programma hadden. Aan het einde van de avond kwamen de mannen, vrouwen, kinderen en tieners weer samen bij het kruis midden op het terrein. Op zaterdag kon, vanwege de storm, het middagprogramma van BLOEI en Outdoor Bakkeveen en ook de Firenight met Soul Survivor niet doorgaan.

Zaterdagavond was de kerk afgeladen vol en het concert van Joke Buis was prachtig; met oude liederen in een nieuw jasje en nieuwe liederen die daar goed bij passen.

Op zondag was het weer opgeknapt en werden alle programma’s goed bezocht. Een prachtige dag met veel gezinnen die van het programma, de fijne sfeer en het weer konden genieten. Zo was het bijzonder om in de ochtenddienst met Hans Maat samen het avondmaal te vieren met zoveel verschillende mensen uit verschillende kerken en achtergronden. We hebben mogen ervaren hoe goed het is om één te zijn in Christus.


‘In de workshop ‘Genezing’ werd iemand na gebed volkomen vrij van banden die haar vasthielden. Ze getuigde vrijmoedig over Jezus als haar bevrijder’

Na de dienst was het buiten genieten van broodjes of perfect gebakken patat en van livemuziek van de Double Brothers. Tijdens de verdiepingsmomenten op de middag hebben alle onderdelen van Unite in Christ zich gepresenteerd. Ook het kindertheater, de clinics en de workshops werden bijzonder gewaardeerd.

‘Prachtige gebedsmomenten hebben we meegemaakt; De Heer heeft veel laten zien ter bemoediging van velen. Vooral het korte zegen-moment bij het uitdelen van het avondmaal was heel sterk. De Heer heeft doorbraak gegeven in levens, bevrijding, deuren zijn opengegaan. Veel om voor te danken.’

De evangelisatiedienst op maandagochtend werd bezocht door vele mensen van werkelijk álle leeftijden. Van kinderwagen tot aan rollator, we zagen ze allemaal arriveren op het terrein.

De dienst op maandagochtend begon met een getuigenis van een tiener en sloot af met het gezamenlijke lied van de kinderen waarna de volwassenen de kinderen zegenden toen ze de tent uitliepen. Ontroerend mooi!

“Wat hebben we een prachtig pinksterfeest mogen meemaken. Voor ons de eerste keer actief in het gebedsteam. We hebben op diverse momenten de kracht van Gods geest echt aan het werk mogen zien. Wat ons het meest getroffen heeft is dat we echt konden zien dat mensen persoonlijk door de Heilige Geest aangeraakt werden. We zien echt met verlangen uit naar het pinksterfeest voor volgend jaar en weer deel mogen uitmaken van het gebedsteam.”

Vrijwilligers

Een bijzonder woord van dank aan alle vrijwilligers die dag en nacht hebben doorgewerkt om dit alles mogelijk te maken, zowel bij de voorbereidingen als tijdens het weekend zelf. Door het weer werd er extra veel van jullie gevraagd, hartelijk dank voor jullie tomeloze inzet!!!

Sponsoren

Ook de bedrijven die als partner Unite in Christ hebben gesponsord en het evenement mede mogelijk hebben gemaakt worden bedankt!

Kamperen

Naast de vrijwilligers die het hele weekend aanwezig waren wisten ook een aantal nieuwe gasten de camping te vinden. Ze waren verrast door de rust en de gemoedelijke sfeer op het terrein en hebben genoten van het programma, de gebeden en de gesprekken.

Vooruitblik

Het Pinksterfeest 316 van 2019 is wel voorbij, maar wij willen jullie graag meer bieden tussen de Pinksterfeesten door!

Iemand zei op Pinkstermaandag dat het jammer is dat het nu weer een jaar duurt voor we weer Pinksterfeest vieren. Toch willen we aan eenieder die dit gevoel kent, vertellen dat het feest van Pinksteren door mag gaan in het dagelijkse leven. Dominee Steve van Deventer heeft ons Pinkstermaandag opgeroepen om onze ervaringen te delen met God en hem te vragen met wie we dit nog meer mogen delen. Misschien wil je dit heel graag, maar vind je dat ook wel lastig om te doen. Als eerste willen we je uitdagen om iedere dag te leven in de kracht van de Heilige Geest. Maar misschien wil je dat nog meer leren. Als Unite in Christ (de stichting waar het Pinksterfeest 316 onder valt) willen we jou daar graag bij helpen door gericht onderwijs of je op een andere wijze ondersteunen. Naast Pinksterfeest 316 vallen de volgende onderdelen onder Unite In Christ: Noordermannen, Hope for Friesland, Nieuw leven in de dorpen en Onderwijs. Volg Unite in Christ op Facebook. Mail ons op: info@uniteinchrist.nl. Op woensdagen telefonisch bereikbaar op: 0512-303049

Voorzitter Willem Jongsma blikt terug op een gezegend Pinksterfeest 316

Foto’s
Ben jij benieuwd naar de sfeerimpressie of wil je nog eens heerlijk nagenieten van de foto’s die tijdens het weekend zijn genomen?