TERUGBLIK PINKSTERFEEST 316

Eenheid. Dat was het thema van de eerste editie van Pinksterfeest 316. We verlangden dat het feest een werkplaats zou zijn van de Heilige Geest, want we geloven dat de Heilige Geest het is die ons één maakt.

De verbondenheid die is ontstaan tussen de twee vrijwilligersorganisaties ervaren we als Zegen. Ook de eenheid in het team van meer dan 150 vrijwilligers samen rond het kruis maakte ons dankbaar. Eén in Jezus los van kerkmuren: samen Gods volk, dat is kostbaar.

De bezoekers reageerden enthousiast over het veelzijdige programma. Een passerende bezoeker kwam alleen langs voor een kopje koffie en was verrast dat ze zonder entree de hele dienst mocht meemaken en er persoonlijke aandacht was van een vrijwilliger. Er waren gasten die al jarenlang tijdens het Pinksterweekend op een camping in de omgeving staan en genoten hebben van het vernieuwde programma. Gezinnen die graag naar Festival316 gingen genoten van het meerdaagse karakter van het Pinksterfeest.

Het was de eerste editie van Pinksterfeest316. Als we terugkijken zien we ook dingen die anders mogen. Op 6 juli hebben de vrijwilligers de eerste editie van Pinksterfeest 316 afgesloten met een dankavond met vrijwilligers, een mooie avond waarop we bewust ook hebben geëvalueerd. Wat was goed? Wat kan beter?

God beloofde in aanloop naar het Pinksterfeest316 telkens dat Hij zou voorzien. Voorzien in mensen, voorzien in kracht, voorzien in financiën. En dat heeft God gedaan. We zijn daarvan onder de inruk. En we zijn dankbaar voor iedereen die hierin heeft bijgedragen.

Vorige maand hebben de beide stichtingsbesturen besloten dat de samenwerking in de vorm van Pinksterfeest 316 voortgezet wordt onder de paraplu van Stichting Unite in Christ.